Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Crnoj Gori uhićeno je 13 osoba, među kojima je više utjecajnih političara, pod sumnjom u teška djela korupcije, potvrdile su u četvrtak crnogorske pravosudne vlasti.


'Postoji utemeljena sumnja da su osumnjičeni osnovali zločinačku organizaciju u cilju ilegalnog bogaćenja', izjavio je državni odvjetnik Milivoje Katnić na tiskovnoj konferenciji. 'Planirali su dugoročne akcije... s precizno utvrđenim ulogama i zadaćama', dodao je.

Vezani članci Rejting predsjednika i premijera Novi Crobarometar: Premijer za dlaku popularniji od predsjednika, ali istraživanje pokazuje da obojica imaju jedan veliki problem Vjetropark kod Knina Tvrtka C.E.M.P. odbacila tvrdnje o nezakonitim radnjama: "Hrvatske šume nisu pogodovale, već su nam činile izravnu financijsku štetu"

Uhićene se sumnjiči za krivotvorenje građevinskih dozvola, čime su nanijeli milijunsku štetu državi.

Među uhićenima su Lazar Rađenović, gradonačelnik Budve i čelnica gradske uprave Milena Marović-Bogdanović. Uz njih, uhićeni su i bivši gradonačelnici Rajko Kuljača i Dragan Marović, kao i savjetnik predsjednika vlade Mila Đukanovića Aleksandar Tičić.

OPERACIJA 'PLAVI JANTAR' Razbijen ogroman narko lanac, uhićeno preko 500 osoba u čitavoj EU

Milena Marović-Bogdanović je kći utjecajnog bivšeg crnogorskog predsjednika Svetozara Marovića. Dragan Marović joj je brat.

Uhićenima je određen 48-satni zatvor, a njihovi odvjetnici priopćili su da odbacuju optužbe.

Prema Katnićevim riječima, osumnjičenih je 14, ali je jedan od njih izvan zemlje. Odbio je odgovoriti na pitanje je li riječ o Svetozaru Maroviću. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook