Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Južnoamerički kokain

OPERACIJA 'PLAVI JANTAR' Razbijen ogroman narko lanac, uhićeno preko 500 osoba u čitavoj EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim 2,8 tona kokaina zaplijenjeno je i nekoliko stotina vozila.

Europska policija uhitila je više od 500 osoba, zaplijenila više od 2,8 tona kokaina te nekoliko stotina vozila u nizu akcija provedenih u borbi protiv organiziranog kriminala, izvijestio je u ponedjeljak Europol.

Pročitajte i ovo Nedaleko Zagreba otkriveno skladište s nekoliko tona ilegalnog duhana - 4 uhićena dvojica FOTO Kod Zagreba otkriveno skladište s gotovo osam tona ilegalnog duhana Ilustracija Istraga ide dalje VIDEO Uhićen Otrov, jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca: Imao slovenske dokumente. Radio za srpskog Escobara?

Policija iz 28 zemalja EU-a i ostalih europskih zemalja u razdoblju od 4. svibnja do 24. lipnja provela je niz akcija na 260 mjesta u sklopu operacije "Plavi jantar", stoji u priopćenju Europola.

Carinici i policija zaplijenili su 390 vozila i oko 110 kilograma heroina te 1300 tona ukradenog metala.

POGLEDAJTE ARSENAL ORUŽJA ZAGREBAČKE BANDE Policija spriječila pljačku velikih razmjera

Akcija je bila usmjerena na ilegalnu trgovinu koja se obavljala kontejnerima, na uhićenje osoba koje su iz južne Amerike u Europu krijumčarile drogu u zrakoplovima te na potragu za drogom u pošiljkama koje su poštom poslane iz Pakistana ili iz Afganistana.

"Načini skrivanja predmeta koji se ilegalno krijumčare različiti su - od skrivenog kokaina u dijelovima odjeće, potpeticama cipela ili skrivanja heroina u medicinskim instrumentima", stoji u priopćenju Europola.

Operacija je rezultirala i uhićenjem brojnih trgovaca ljudima, a otkriveno je i sklonište ilegalnih imigranata u Mađarskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene