Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obuku imali u Afganistanu

U Češkoj prve optužnice za potporu teroristima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka policija optužila je osmero stranaca s legalnim boravkom u toj zemlji za pomaganje teroristima, radikalnoj fundamentalističkoj islamskoj organizaciji Džamat šarijat, koja se naziva i Dagestanska fronta.

'To je prvi put u Češkoj da je primijenjen zakon protiv potpore teroristima', rekao je u utorak na konferenciji za novinare šef češke policije Petr Lesi.

Policija je 6. travnja uhitila šestoricu pripadnika te organizirane skupine, a dvojica su još na slobodi, u Njemačkoj, rekao je Lesi.

Sedmero stranaca, dvojica državljana Bugarske i petero iz Moldavije i ruske republike Dagestana, optuženo je za falsificiranje osobnih i putnih isprava koje su prodavali na crnom tržištu, a novac slali u Dagestan za financiranje terorističkih akcija, tvrdi češka policija.

Pročitajte i ovo ISIS-K sigurnosna opasnost Europa na nišanu terorista, aktivirani sigurnosni alarmi: Iz ove zemlje kreću u napade Gordan Akrap UNUTARNJI OKRŠAJI Stručnjak nakon napada u Afganistanu: "Talibani su naučili neke lekcije, ali to neće dobro proći kod onih koji se i dalje žele koristiti terorizmom. Neupitno će doći do unutarnjih sukoba"

'Neki od njih su prošli obuku u Afganistanu'

Osmi član skupine, Čečen, optužen je za falsificiranje novca i nedopušteno držanje oružja.

'Neki od njih prošli su obuku u logorima u Afganistanu i Pakistanu. Falsifikati dokumenata bili su vrlo uspješni. Mogli su osobi stvoriti sasvim novi identitet. Rutinske policijske kontrole teško bi otkrile da je riječ o falsifikatu'., rekao je novinarima šef Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala u češkoj policiji Robert Šlahta. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene