Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE SLUŽBE NA TERENU

Eksplozija u tvornici oružja u Bugarskoj: Poginula jedna osoba, dvije se vode kao nestale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan muškarac je poginuo, a dvije se žene vode kao nestale nakon što je eksplozija u utorak uništila radionicu za pirotehniku koja pripada Arsenalu, najvećem bugarskom proizvođaču oružja.

Lokalni zdravstveni dužnosnici u gradu Kazanlaku u središnjoj Bugarskoj, gdje se dogodila eksplozija, potvrdili su smrt muškarca i rekli da je jedna žena u kritičnom stanju u bolnici.

"Osobno sam vidio radionicu, potpuno je uništena. Silina eksplozije odbacila je tijelo jednog od tri radnika prilično daleko", rekao je regionalni tužitelj Todor Dejanov.

Dvije žene koje su bile u radionici za sada se smatraju nestalima jer mjesto još nije očišćeno zbog straha od sekundarnih eksplozija. Ozlijeđen je četvrti radnik koji je bio u blizini u trenutku eksplozije.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević, dogradonačelnik Splita OPASNOST U GRADU Zamjenik gradonačelnika o eksploziji u Splitu: "U gradskoj jezgri je previše ugostiteljskih objekata, sad je to već sigurnosna ugroza"

Pročitajte i ovo Ilustracija NEUSPJELI POKUS Užas na festivalu znanosti: U eksploziji ozlijeđeno 18 ljudi, među kojima i desetero djece

Dejanov je rekao da se uzrok eksplozije tek treba utvrditi, ali da je najvjerojatnije povezana s kršenjem pravila sigurnosti pri rukovanju eksplozivnim materijalima, prenosi Reuters.

Na mjesto događaja upućena su dva vatrogasna vozila iz Kazanlaka, uključujući resorne vatrogasne jedinice i vozila hitne pomoći, javlja bugarska novinska agencija Novinite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene