Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEUSPJELI POKUS

Užas na festivalu znanosti: U eksploziji ozlijeđeno 18 ljudi, među kojima i desetero djece

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U eksploziji na festivalu znanosti u sjeveroistočnoj Španjolskoj ozlijeđena je 18 osoba, uključujući desetero djece u dobi između 3 i 13 godina, pri čemu su neki zadobili teške ozljede.

Nesreća se dogodila u petak navečer tijekom izvođenja pokusa u Domu kulture u katalonskom gradu Gironi, stotinjak kilometara sjeveroistočno od Barcelone, izvijestili su mediji u subotu pozivajući se na vlasti i glasnogovornika bolnice.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan U Barceloni prosvjed protiv amnestije za organizatore referenduma o neovisnosti Nosili španjolske zastave Deseci tisuća ljudi prosvjedovali na ulicama Barcelone i uzvikivali: "Ne amnestiji, ne odcjepljenju!"

Tijekom eksperimenta na festivalu koji je organiziralo Sveučilište u Gironi (UdG), posuda s tekućim dušikom eksplodirala je pred publikom od 200 do 300 ljudi.

U publici su bile većinom obitelji. Okupljeni nemaju opekline, ali je većina ozlijeđena dijelovima metalne kante koja je eksplodirala.

Najteže ozljede zadobila je petogodišnja djevojčica. Sada se nalazi na liječenju u bolnici u Gironi, zajedno s još četvero teško ozlijeđenih - još dvoje djece od 10 i 12 godina, 47-godišnjom ženom i 31-godišnjim muškarcem.

Preostalih trinaest ozlijeđenih osoba pušteno je iz bolnice između petka navečer i subote, navodi vlasti i bolnica.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Splitu DVOJE OZLIJEĐENIH VIDEO/FOTO Snažna eksplozija u centru Splita, svjedokinja u šoku: "Mislila sam da je potres...sve se srušilo s polica..."

Pročitajte i ovo Eksplozija u Trnskom Jedna osoba spašena VIDEO/FOTO Užas u Novom Zagrebu: Eksplozija probudila stanovnike Trnskog, poginula jedna osoba. Policija objavila detalje

Glasnogovornik UdG-a Salvador Martí uvjerava da je eksperiment s tekućim dušikom izveden mnogo puta bez ikakvih problema. Rekao je da je "neshvatljivo" zašto se ovaj put dogodila nesreća.

Katalonska policija će započeti istragu, kazao je Martí.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene