Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministri unutarnjih poslova zemalja zapadnog Balkana potpisali su danas u Budvi, na kraju Pete konferencije o suradnji u području granične sigurnosni, zajedničku deklaraciju kojom su pogranične službe zemalja regije zadužene usuglasiti prijedloge za izradu Master plana za osnivanje zajedničkih graničnih prijelaza.


U deklaraciji se uz ostalo ističe da će se inzistirati na "utvrđivanju jedne kontrole radi lakšeg kretanja preko granica", kao i na razmjeni relevantnih informacija.

Vezani članci Ilustracija Pali crnogorski krijumčari migrantima: Smjestili ih u prtljažnike, ali ipak nisu uspjeli zaraditi zavidnu svotu novaca Slika nije dostupna FOTO/VIDEO Ma koga ja to vidim? Pokušao pobjeći iz Ukrajine pa se zatrpao igračkama

U deklaraciji se navodi da je budući uspjeh na polju upravljanja granicom povezan s mehanizmima koji osiguravaju pravodobnu i dobro organiziranu razmjenu podataka.

Ministri su potpisali i niz bilateralnih sporazuma i godišnji plan za 2008. godinu.

Skup su organizirali Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore i Ženevski centar za kontrolu oružanih snaga.

Ministri unutarnjih poslova Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije razgovarali su o rezultatima koji su postignuti u njihovim zemljama, a u vezi s ostvarivanjem devet ključnih ciljeva utvrđenih Ministarskom deklaracijom iz 2006. godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju