Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Budvi održana konferencija o sigurnosti granica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri unutarnjih poslova zemalja zapadnog Balkana potpisali su danas u Budvi, na kraju Pete konferencije o suradnji u području granične sigurnosni, zajedničku deklaraciju kojom su pogranične službe zemalja regije zadužene usuglasiti prijedloge za izradu Master plana za osnivanje zajedničkih graničnih prijelaza.

U deklaraciji se uz ostalo ističe da će se inzistirati na "utvrđivanju jedne kontrole radi lakšeg kretanja preko granica", kao i na razmjeni relevantnih informacija.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU" Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

U deklaraciji se navodi da je budući uspjeh na polju upravljanja granicom povezan s mehanizmima koji osiguravaju pravodobnu i dobro organiziranu razmjenu podataka.

Ministri su potpisali i niz bilateralnih sporazuma i godišnji plan za 2008. godinu.

Skup su organizirali Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore i Ženevski centar za kontrolu oružanih snaga.

Ministri unutarnjih poslova Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije razgovarali su o rezultatima koji su postignuti u njihovim zemljama, a u vezi s ostvarivanjem devet ključnih ciljeva utvrđenih Ministarskom deklaracijom iz 2006. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene