Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedam osoba, uključujući pet policajaca, ubijeno je u subotu kada je eksplodirala auto bomba pogodivši policijski kombi u predgrađu sjeverozapadnog pakistanskog grada Peshawar, priopćila je policija.


Pakistan je proteklih godina pogođen valom bombaških napada koje su uglavnom izveli islamistički militanti povezani s Talibanima ili al Qaedom, protivnici vladinom oslanjanju na Sjedinjene Države. 'Bijelo vozilo bilo je parkirano pokraj ceste i eksplodiralo kada je pored njega prolazila policija', kazao je policijski dužnosnik.

Drugi policajac ocijenio je da bi to mogao biti samoubilački bombaški napad. Većina bombaških napada u Pakistanu tijekom proteklih nekoliko godina usmjerena je na snage sigurnosti na sjeverozapadu zemlje, iako su militanti također napadali političare i ciljeve sa zapadnim vezama.

Vezani članci Nizozemska policija, ilustracija Policija objavila: Dojava o podmetnutoj bombi u nizozemskom parlamentu bila je lažna Mlađa muška osoba uz prijetnju bombom ušla u sisačku srednju Strukovnu školu 01 PU sisačko-moslavačka: ''Muškarac kod sebe nije posjedovao nikakvo oružje niti naprave kojima bi mogao ozlijediti ili usmrtiti ljude''

Prošlog utorka, napadači su napali igrače kriketa iz Šri Lanke na sjeveroistoku zemlje, pri čemu je poginulo sedam Pakistanaca a ranjeno šest igrača Šri Lanke, kao i dvojica iz uprave.