Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autobomba u Pakistanu

U bombaškom napadu poginulo sedmero ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam osoba, uključujući pet policajaca, ubijeno je u subotu kada je eksplodirala auto bomba pogodivši policijski kombi u predgrađu sjeverozapadnog pakistanskog grada Peshawar, priopćila je policija.

Pakistan je proteklih godina pogođen valom bombaških napada koje su uglavnom izveli islamistički militanti povezani s Talibanima ili al Qaedom, protivnici vladinom oslanjanju na Sjedinjene Države. 'Bijelo vozilo bilo je parkirano pokraj ceste i eksplodiralo kada je pored njega prolazila policija', kazao je policijski dužnosnik.

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba

Drugi policajac ocijenio je da bi to mogao biti samoubilački bombaški napad. Većina bombaških napada u Pakistanu tijekom proteklih nekoliko godina usmjerena je na snage sigurnosti na sjeverozapadu zemlje, iako su militanti također napadali političare i ciljeve sa zapadnim vezama.

Prošlog utorka, napadači su napali igrače kriketa iz Šri Lanke na sjeveroistoku zemlje, pri čemu je poginulo sedam Pakistanaca a ranjeno šest igrača Šri Lanke, kao i dvojica iz uprave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene