Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh BiH policije

RAZBIJEN LANAC TRGOVINE LJUDIMA Vrbovali žene i djecu pa ih tjerali da džepare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićeni su počinili kazneno djelo organiziranog kriminala trgovine ljudima i radnog iskoristavanja.

Pripadnici Državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH uhitili su sedam osoba koje su zaradile dva milijuna eura trgovinom ljudima i džeparenjem, priopćila je agencija u nedjelju.

Pročitajte i ovo Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu Jahorina ni Bosna nije što je bila Cijene na skijalištima u susjednoj zemlji odletjele u nebo! "Sad je trenutak da hitno reagiramo"

Međunarodna akcija na razbijanju kriminalnog lanca počela je u utorak u suradnji s vlastima Francuske.

Akcija se provodi na području Zenice, Vlasenice, Prijedora i Jajca gdje je uhićeno sedam osoba i pretraženo više objekata. Uhićeni su počinili kazneno djelo organiziranog kriminala trgovine ljudima i radnog iskoristavanja, navodi SIPA.

SRAMOTA Australija platila trgovcima ljudima da vrate imigrante

Tereti ih se da su od 2012. vrbovali više žena tako što su s njima stupali u izvanbračne zajednice i organizirali odlaske na područje Francuske, a potom ih ucjenama, prijetnjama, zastrašivanjem i zlostavljanjem prisiljavali da džepare na području Francuske i šire, a novac predaju njima.

U pojedinim slučajevima žrtve su bile djeca, pojasnili su iz SIPA-e.

Procjenjuje se da su osumnjičeni tako stekli protupravnu imovinsku korist veću od dva milijua eura, koju su "oprali" kupnjom nekretnina u BiH i skupih vozila ili trošili na luksuzan način života, navode u agenciji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene