Dragoslav Ognjatović, arhivska fotografija poznatog srpskog odvjetnika iz 2006. godine (Foto: AFP)
Dragoslav Ognjatović, arhivska fotografija poznatog srpskog odvjetnika iz 2006. godine (Foto: AFP)

Poznati beogradski odvjetnik Dragoslav Miša Ognjanović (57) ubijen je u subotu oko 19:30 u pucnjavi pred ulazom u zgradu u kojoj je živio, pišu srpski mediji. O smrti odvjetnika, koji je poznat jer je svojedobno branio i Slobodana Miloševića, raspisali su se i svjetski mediji. Ubojica još nije pronađen.


O ubojstvu odvjetnika Dragoslava Miše Ognjanovića pišu i strani mediji poput The Guardiana i BBC-ja, koji navode da je ubijen odvjetnik koji je branio Slobodna Miloševića i neke od poznatih osoba srpskog podzemlja.

Vezani članci Ashton Kutcher (Foto: Getty Images) Slavnom glumcu brutalno je ubio bivšu curu, a sada je osuđen na smrt Policija,ilustracija (Foto: Pixsell,Dusko Jaramaz) Pokušaj ubojstva u Petrinji: Nepoznati počinitelji izboli dvojicu mladića i teško ih ozlijedili, jedan od ozlijeđenih je pripadnik hrvatske vojske

BBC prenosi priopćenje odvjetničke komore u Beogradu u kojoj su napisali da je napad na Ognjenovića napad na sve odvjetnike: ''Trudit ćemo se izvršiti maksimalan pritisak na nadležne vlasti kako bi pronašli počinitelja ovog zločina''.

The Guardian podsjeća da je u posljednje dvije godine u Beogradu ubijeno nekoliko prominentnih članova srpskih i crnogorskih kriminalnih organizacija.

Ubojstvo pred sinovim očima 

U pucnjavi koja se dogodila u subotu ozlijeđen je i njegov stariji sin, a prema dosadašnjim informacijama, zadobio je ozljede šake.

Susjedi su ispričali medijima da su čuli više pucnjeva te da su vidjeli muškarca odjevenog u crno s šiltericom na glavi kako bježi s mjesta zločina.

Policija je bila zaustavila promet u Novom Beogradu, pretresajući vozila i provjeravajući dokumente prolaznicima koji su im se učinili sumnjivima, piše Blic.

Prema riječima načelnika Uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića, istraga je i kasno sinoć bila u tijeku, a u policijskoj akciji "Vihor" bili su blokirani izlazi iz grada u pokušaju da se uhiti ubojica.

Ognjanović je bio jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih odvjetnika za kazneno pravo, a posljednjih godina uglavnom je zastupao Luku Bojovića, poznatog pripadnika beogradskog podzemlja, cijelu njegovu obitelj i suradnike. 

U posljednjem slučaju zastupao je obitelj Bojović u svojstvu oštećenih, pred Specijalnim sudom u procesu protiv ubijica Nikole Bojovića, Lukina brata.

U posljednja dva mjeseca ubijeno je nekoliko suradnika i prijatelja Luke Bojovića u Beogradu. Prije dvije i pol godine u Beogradu je ubijen odvjetnik Vladimir Zrelec, koji je pred Specijalnim sudom zastupao Slobodana Šaranovića, ubijenog prošle godine u Budvi.

Za ubojstvo Zreleca nakon dvije godine skrivanja uhićen je, a nedavno i optužen rođak ubijenog Vladimir Šaranović.

Prema pisanju medija, rat kriminalnih klanova Bojović-Šaranović traje više od pet godina i odnosi brojne žrtve, mahom pripadnika klanova, ali i njihove rodbine, piše b92.

Ognjanović je bio i član odvjetničkog tima koji je zastupao Slobodana Miloševića u Haagu.