Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni grad Azerbejdžana Baku dobiva moderno lice. Jedna od inovativnih građevina čija je izgradnja u planu je i hotel u obliku Mjeseca.


Financiran novcem zarađenim ekploatacijom plina i nafte, Baku postaje jedno od najživljih mjesta za velike kreativne građevine.

Vezani članci Užasni balkoni To bi trebao biti balkon? Na neke se jedva uspije zakoračiti, a drugi nemaju ni izlaz! Lica na građevinama (Foto: sadanduseless.com) Misle da zgrade bulje u njih: Jesu li paranoični ili i vi vidite nešto?

Na 220 hektara na kojem je prije bilo središnje gradsko skladište, provodi se čišćenje i priprema za izgradnju ureda, hotela, domova i objekata za 50.000 stanovnika Bakua i 48.000 radnika.

Gradom već dominira impozantan neboder Flame Tower, koji će uskoro biti gotov, i Baku TV toranj. Uskoro će u blizini stajati i mnoge druge građevine od kojih će, sudeći prema maketama, posjetiteljima zastajati dah, objavio je CNN.

Dvije od njih su Crescent Place i hotel Crescent, koji je dizajnirala južnokorejska arhitektonska firma Heerim Architects. 'Smatra se da Azerbejdžan ima volju i ekonomsku moć koja se temelji na visokom financijskom rastu koje može podnijeti nove megalomanske arhitektonske pothvate. Mnogi klijenti u Azerbejdžanu prihvaćaju kreativne dizajne koji će omogućiti velike prednosti razvoju njihove države', objasnili su u glasnogovorništvu Heerima.

Predviđa se da će hotel 'Crescent' biti izgrađen do 2015. godine i da će imati 33 kata.

Od 2008. godine gradi se 250 milijuna dolara vrijedan hotel 'Pun Mjesec'. Arhitekti su ga zamislili kao disk na 35 kata. Na 104 kvadratna metra hotela bit će smještene 382 sobe. Kada će posjetitelji glavnog grada Azerbejdžana moći uživati u spektakularnom hotelu, još nije poznato.