Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništena flora i fauna

U australskim požarima nestalo i milijun životinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska policija lovi piromane za koje sumnjaju da su krivi za najsmrtonosnije požare u posljednjih stotinjak godina. Strahuje se da je stradalo više od 200 osoba, a osim o preživjelim ljudima, velika se briga vodi i o stradalim životinjama.

U australskom paklu nestao je milijun životinja. Izgorjele su farme, kućni ljubimci, divlje životinje. Za najrazornije požare u australskoj povijesti čini se nije kriva priroda. Sumnja se da ih je većina podmetnuta. Nekoliko je spaljenih mjesta policija zatvorila i proglasila mjestima zločina. Za informacije o piromanima nagrada je 100 tisuća australskih dolara.

Pročitajte i ovo Divlje svinje - 4 Stvaraju štetu Zbog njih mještani ne izlaze iz kuća: "Shvatile su da se ne moraju bojati ljudi" Vremenske nepogode Priroda pokazuje ćud Vremenske nepogode diljem svijeta: Poplave, požari, ekstremno niske, ali i visoke temperature

Preživjelima se ne dopušta povratak i zbog zastrašujućih prizora. Pretražuju se ceste, kuće, automobili u kojima su još tijela poginulih. Gori još 30-ak požara. Gašenje i dalje otežava jak vjetar. A nove nevolje donijet će i najavljeni porast temperature. Prošlog su vikenda dosegnule i 46 stupnjeva Celzijevih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene