Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Društvene mreže na karakterističan način obilježavaju obljetnicu početka rušenja Berlinskog zida.


Danas se obilježava 23. obljetnica početka rušenja Berlinskog zida. Bila je to granica koja je dijelila Zapadni od Istočnog Berlina, Njemačku Demokratsku republiku od Istočne Njemačke. Simbol Hladnog rata sagrađen je 1961. godine i više je puta nadograđivan, a izgradila ga je istočnonjemačka vlast. Glavna mu je svrha bila spriječiti bijeg stanovnika iz Istočne u Zapadnju Njemačku.

Vezani članci Slika nije dostupna O ovome se u nedjelju najviše pričalo! Slika nije dostupna Oni su pobjegli i spasili se - A drugi su morali čekati 25 godina!

Na društvenim, pak, mrežama današnji dan znači novu ideju za aktivnost njihovih korisnika. Tako se na Twitteru, primjerice, pojavio novi hashtag, uz koji korisnici pišu što su radili te godine ili točno toga dana.

>> Berlin obilježava 50. obljetnicu izgradnje Zida

Uz #twitternwie1989 korisnici pišu kako su se neki rodili, neki zaljubili, neki bili djeca, a neki su tražili prijatelja da im posudi novac za kartu do Berlina. 'Otkrio sam novi forum na internetu', napisao je jedan korisnik. 'Već 24 sata stojim ispred Appleovog dućana da bih si kupio novi Macintosh Portable', napisao je drugi korisnik.

A sjećate li se vi što ste radili na današnji dan 1989. godine? Svoje priče šaljite nam na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook