Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi hashtag

Twitter na poseban način obilježava pad Berlinskog zida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvene mreže na karakterističan način obilježavaju obljetnicu početka rušenja Berlinskog zida.

Danas se obilježava 23. obljetnica početka rušenja Berlinskog zida. Bila je to granica koja je dijelila Zapadni od Istočnog Berlina, Njemačku Demokratsku republiku od Istočne Njemačke. Simbol Hladnog rata sagrađen je 1961. godine i više je puta nadograđivan, a izgradila ga je istočnonjemačka vlast. Glavna mu je svrha bila spriječiti bijeg stanovnika iz Istočne u Zapadnju Njemačku.

Pročitajte i ovo Obilježena 30 godina od zatvaranja logora u Jablanici Zatočeni u muzeju Prije 30 godina zatvoren zloglasni logor za Hrvate: Zatočenih je bilo oko 900, a najmlađi je imao samo 28 dana Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko Dok traje rat u Ukrajini Putin obećao "konačno iskorijeniti" nacizam: “Prošlo je osam desetljeća otkako nije oslabila naša tuga..."

Na društvenim, pak, mrežama današnji dan znači novu ideju za aktivnost njihovih korisnika. Tako se na Twitteru, primjerice, pojavio novi hashtag, uz koji korisnici pišu što su radili te godine ili točno toga dana.

>> Berlin obilježava 50. obljetnicu izgradnje Zida

Uz #twitternwie1989 korisnici pišu kako su se neki rodili, neki zaljubili, neki bili djeca, a neki su tražili prijatelja da im posudi novac za kartu do Berlina. 'Otkrio sam novi forum na internetu', napisao je jedan korisnik. 'Već 24 sata stojim ispred Appleovog dućana da bih si kupio novi Macintosh Portable', napisao je drugi korisnik.

A sjećate li se vi što ste radili na današnji dan 1989. godine? Svoje priče šaljite nam na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene