Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Strast poljskog premijera prema plivanju pojavila se kao poseban izazov za izraelsku sigurnosnu službu koja ga je čuvala tijekom prošlotjednog posjeta Izraelu.


Za vrijeme dvodnevnog posjeta, koji je započeo prošlu srijedu, Tusk (53) nije htio odustati od namjere da se okupa u prohladnim vodama Sredozemlja kod Tel Aviva. Kako ga nikako nisu mogli razuvjeriti, nekoliko je izraelskih tjelesnih čuvara moralo plivati zajedno s Tuskom, dok su drugi veslali na daskama za 'surfanje' kako 'štićenoj osobi' nitko ne bi naudio.

>> Poljska vlada Donalda Tuska dobila povjerenje parlamenta

Kao pojačanje je poslan i izraelski policijski gliser, piše Yediot Ahranoth.Prolaznici su gledali 'čudaka' koji se pratnjom kupa u hladnom moru, ali je raspoloženi Tusk, rođen u Gdansku, poslije izjavio da je Sredozemlje u usporedbi s njegovim Baltikom 'jako toplo'. Prosječna temperatura mora kod Tel Aviva u veljači iznosi 18 stupnjeva, a na obalama Baltika pokraj Gdanska svega tri stupnja. (Hina)

 

Vezani članci Ronioc Vitomir Maričić (Foto: Provjereno) - 5 Sve prednosti i opasnosti ronjenja na dah: "Kad mi se tijelo prvi put počelo boriti za zrak, mislio sam da ću umrijeti" Melanie Griffith (Foto: Profimedia) Ovoj poznatoj dami sigurno ne biste dali 61 godinu kada vidite kako joj stoji maleni crni bikini