Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio ruski konzulat

Turska: Uhićena trojica ruskih državljana osumnjičenih za veze s IS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zasad nije poznato gdje su oni uhićeni, a sama uhićenja nisu dovedena u izravnu vezu s jučerašnjim napadom u Istanbulu.

Turska policija uhtila je trojicu ruskih državljana osumnjičenih za veze s Islamskom državom nakon samoubilačkog napada u Istanbulu u utorak u kojem je poginulo desetero ljudi, objavila je srijedu novinska agencija Dogan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DRŽAVLJANIN UZBEKISTANA TURSKI MEDIJI OBJAVILI Uhićen glavni osumnjičeni za napad u Istanbulu Slika nije dostupna KRVAVI NAPAD LOV NA TERORISTA Turske vlasti objavile što sve znaju o napadaču na klub u Istanbulu

Policija u Antaliji zaplijenila je i dokumente i CD-ove tijekom pretresa stanova u kojima su osumnjičeni boravili, kazala je agencija.

Zasad nije poznato gdje su oni uhićeni, a sama uhićenja nisu dovedena u izravnu vezu s jučerašnjim napadom u Istanbulu.

Ruski konzulat u Antaliji potvrdio je da su uhićena tri ruska državljana.

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, koji izvještava o stanju iz Istanbula, doznaje kako su dvojica turista među 15 ozlijeđenih u bombaškom napadu koji se dogodio u utorak, u kritičnom stanju. Riječ je o njemačkom i norveškom turistu.

Snažna eksplozija, koja se mogla čuti kilometrima, dogodila se oko 10:15 sati ujutro u utorak u središtu Istanbula, na Trgu Sultanahmet na kojem se nalazi muzej Aja Sofija i Plava džamija, poznate turističke atrakcije. Bombaš samoubojica za kojeg se vjeruje da je nedavno došao iz Sirije ubio je desetero ljudi, najviše njemačkih turista, a petnaest ljudi je ozlijeđeno.

Za napad Turska odgovornom drži Islamsku državu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene