Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 19 osoba poginulo je u eksploziji u rudniku ugljena u sjeverozapadnoj Turskoj, izvijestila je agencija Anadolija, pozivajući se a izjavu turskoga ministra rada Omera Dincera.


'Na mjesto nesreće stigle su spasilačke ekipe, no nažalost, oni su samo mogli konstatirati da su poginuli svi rudari', stoji u priopćenju ministarstva. Eksplozija se dogodila u četvrtak navečer u rudniku smještenom u pokraj grada Burse, nakon što su rudari postavili industrijski eksploziv na dubini od 200 metara, rekao je guverner pokrajine, Sahabettin Harput za televiziju NTV.

Vezani članci Rudar u Kini Velika akcija spašavanja u rudniku ugljena: 17 radnika zatočeno pod zemljom zbog prekomjerne razine ugljičnog monoksida Slika nije dostupna 25 poljskih rudara zarobljeno u rudniku

Posljedica eksplozije bilo je urušavanje svih galerija i hodnika.
Spasilačke ekipe stigle su iz pet obližnjih pokrajina, no nisu uspjele doprijeti do dna rudnika zbog snažne koncentracije metana. U privatnim turskim rudnicima eksplozije su vrlo česte, a sigurnosne mjere u njima često su minimalne. (Hina)