Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupovanje nafte od IS-a

ERDOGAN 'OTPILIO' PUTINA 'Ako nešto tvrdiš, onda to i dokaži. Hajde da vidimo dokaze'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska je izazvala Rusiju da dokaže svoje tvrdnje o tome da je Ankara srušila ruski avion kako bi zaštitila trgovinu naftom sa Islamskom državom.

Prepucavanja oko rušenja ruskog aviona u Siriji ne jenjavaju. Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin jučer optužio Tursku da su rušenjem aviona štitili trgovinu naftom sa Islamskom državom, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nije mu ostao dužan, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Ilustracija Erdogan razgovarao s Putinom Putin uskoro putuje u Ankaru: Kremlj spreman obnoviti ugovor o žitu, otkriveni i uvjeti

'Ako nešto navodite, onda biste to trebali i dokazati', kazao Erdogan. Turska Vlada odbila se ispričati za taj incident, a SAD tvrdi da dokazi upućuju na to da je ruska letjelica povrijedila turski zračni prostor.

Davutoglu: Branili smo svoj zračni prostor, nećemo se ispričati za to

'Trebali biste na stol staviti dokaze ako ih imate. Hajde da vidimo dokaze', kazao je Erdogan. 'Mi smo strpljivi. Nije pozitivno da dvije zemlje koje su postigle poziciju koja bi mogla biti shvaćena kao strateško partnerstvo, daju emotivne izjave', rekao je.

Predsjednik Erdogan također je obećao da će dati ostavku ako se navodi da Turska kupuje naftu od Islamske države pokažu točnima, pri tom sugerirajući da bi Putin trebao napraviti isto ukoliko se pokaže da je pogriješio.

Prilikom rušenja bombardera, Rusija je provodila zračne napade na Siriju, targetirajući pobunjenike protiv sirijskog predsjednika Bašara al-Asada. Turska je veliki protivnik Asadaova režima te je optužena da okreće glavu prilikom prelaska džihadista iz Turske u Siriju s kojom graniči.

'Imamo razloga misliti da je razlog za rušenje našeg aviona želja za štićenjem opskrbnih linija putem kojim Turska na svoj teritorij dovozi naftu iz Islamske države', kazao je Putin na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Tvrdi da je Rusija primila više informacija koje pokazuju da je nafta iz Islamske države prolazila kroz turski teritorij.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene