Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turčinov je također kazao da Ukrajina neće vojno intervenirati na Krimu unatoč referendumu o odcjepljenju koji će se održati 16. ožujka.


Ukrajinski predsjednik Oleksandr Turčinov rekao je da ruski vođe odbijaju sve pregovore s ukrajinskom stranom, javlja BBC.

Vezani članci Slika nije dostupna Europa zabrinuta zbog Navaljnova zdravstvenog stanja, ali i napetosti između Rusije i Ukrajine: "Situacija je vrlo opasna" Ukrajinska vojska G7 osuđuje gomilanje ruske vojske na granici s Ukrajinom: Zaustavite provokacije i smirite napetosti

'Na žalost, za sada Rusija odbacuje diplomatsko rješenje sukoba', rekao je Turčinov.

Turčinov je za AFP također kazao da Ukrajina neće vojno intervenirati na Krimu unatoč referendumu o odcjepljenju koji će se održati 16. ožujka.

'Ne možemo pokrenuti vojnu operaciju na Krimu jer bismo izložili istočnu granicu i Ukrajina ne bi bila zaštićena', rekao je.

OESS: Referendum na Krimu je protuzakonit

Nedjeljni referendum nazvao je provokacijom te je rekao da ruske snage ne namjeravaju održati referendum nego da će falsificirati rezultate.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk srijedu bi se u Washingtonu trebao sastati s američkim predsjednikom Barackom Obamom, a za četvrtak je predviđeno da će se obratiti Vijeću sigurnosti UN-a u New Yorku. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook