Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulovili signal mobitela

Turci ušli u trag djevojkama koje su otišle u 'sveti rat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su mobiteli Samre (16) i Sabine (15) isključeni, turska obavještajna služba uspjela je uloviti signal jednog od njih na sjeveru Sirije.

Turska obavještajna inteligencija otkrila je signal koji vjerojatno dolazi od mobitela jedne od dviju djevojčica koje su iz Austrije pobjegle u Siriju kako bi se borile sa sirijskim pobunjenicima, piše hurriyetdailynews.com.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Danka Ilić Nastavlja se potraga Otkriveni sumnjivi detalji nestanka malene Danke, ispred kuće je bager: Roditelji ponovno u policiji

Za Samrom Kesinović (16) i Sabinom Selimović (15) koje su nestale iz Beča 10. travnja traga i Interpol. Njihovi roditelji, izbjeglice iz BiH koji su otišli u Austriju 1990-ih godina, rekli su kako su doznali da su se djevojke ukrcale na let iz Beča za Adanu nedaleko sirijske granice. U njihovim udžbenicima našli su pisma u kojima su poručile da su izabarale pravi put i da se idu boriti za islam u Siriji.

FOTO Interpol traga za Samrom (16) i Sabinom (15)

Kako su obitelji bile uvjerene da su im kćeri u Istanbulu, turska obavještajna agencija je pokušala ući u trag njihovim mobitelima, iako su uređaji isključeni. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, uspjeli su 'pokupiti' signal jednog mobitela. Turski dužnosnik rekao je da dolazi iz područja koje je na sjeveru Sirije.

'Ako ih ima Al-Qaida ne mislimo da će ih dugo držati na istom mjestu, s obzirom na međunarodnu pozornost koja je usmjerena prema djevojkama', rekao je dužnosnik.

Same djevojke su na društvenim mrežama napisale da su otišle u 'sveti rat' u ime islama. Sumnja se da su u Al Qaidinom kampu za trening boraca. Djevojčice su ranije objavile i da se planiraju udati, a stručnjaci su na temelju fotografija zaključili da su već udane i žive u domovima svojih novih muževa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene