Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iračani su danas pozvali na razgovor turskog veleposlanika u Bagdadu zatraživši od njega da se prekinu turski zračni napadi na kurdske pobunjenike čije je uporište na sjeveru Iraka.


Zamjenik iračkog ministra vanjskih poslova Mohamed Al-hadž Humud pozvao je turskog veleposlanika zatraživši od njega prekid zračnih napada koji bi mogli "utjecati na prijateljske odnose između dvaju vlada i naroda", stoji u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Vezani članci Policijske lisice, ilustracija Mladić u Splitu čašom gađao policajca koji je s inspektorima obilazio ugostiteljski objekt Domagoj Mikić na Markovu trgu Nakon deset mjeseci složen mozaik bezumnog čina na Markovu trgu, barikade i dalje ostaju: "Motiv napada još uvijek nije poznat"

Turski su zrakoplovi u noći na nedjelju bombardirali sela na iračkom teritoriju u zoni u kojoj svoja uporišta imaju kurdski pobunjenici, u kojima je prema tvrdnjama lokalnih dužnosnika poginula jedna žena.

Turska je vojska potvrdila da su iz vojnih zrakoplova napadnuta uporišta pobunjenička Kurdske radničke partije (PKK) koja koristi baze na sjeveru Iraka za napade na turske vojnike na turskom teritoriju. 

Riječ je o najsnažnijem napadu turskog zrakoplovstva u zadnjih nekoliko mjeseci.

"Prema našim prvim informacijama, osam turskih borbenih zrakoplova bombardiralo je pogranična sela, posebice selo Pashashan", rekao je glasnogovornik snaga sigurnosti autonomne regije iračkog Kurdistana, a ta su sela nadomak masiva Qandil gdje se skrivaju borci PKK koji se bore protiv vlasti u Ankari.