Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lokalni stanovnici izvukli su skupinu švedskih turista iz taksija i pretukli ih pod sumnjom da su 'strani teroristi'.


No, riječ je o lovcima koji su u prtljažniku prevozili lovačke puške, a incident ih je duboko potresao. Stanovnici su pretražili cijeli automobil i kad su pronašli puške, izvukli su putnike i počeli ih tući. Većina ih je zadobila lakše ozljede.

Vezani članci Koronavirus u Švedskoj - 2 Jedni su ih kritizirali, drugi ih gledali kao primjer kako se nositi s pandemijom. Sada se bore s punim odjelima intenzivne njege Slika nije dostupna Ministarstvo: Putovanje u Tunis je postalo rizično

>> Francuski konzulat u Tunisu opovrgnuo smrt fotografa

>> Uhićen bivši šef službe sigurnosti tuniskog predsjednika

Srećom, ubrzo je stigla policija kojoj su pokazali lovačke dozvole nakon čega su ih pustili na miru. Točan broj pretučenih turista još nije poznat, agencije javljaju da ih je bilo od devet pa sve do dvanaest.

Što se tiče situacije u Tunisu, ispred predsjedničke palače došlo je do nove pucnjave. nema izvještaja o ozlijeđenima. Policija je dosad uhitile desetke osoba među kojima je i šef osiguranja predsjednika.Nekoliko rijetkih trgovina otvorilo je vrata  u središtu Tunisa gdje se u zraku osjeća miris baruta nakon pucnjave prethodnog dana, dok u zemlji vlada napetost uoči objavljivanja sastava privremene vlade.

Većina trgovina ostala je zatvorena osim rijetkih kafića, kioska ili pekara, a na ulicama se mogu vidjeti brojni naoružani policajci kao i ljudi koji nose po 10 kruhova u strahu od nestašice.