Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korišten i suzavac

VIDEO: Tučnjava u parlamentu završila 'brojanjem' ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nigerijski parlament bio je poprište teške tučnjave. Više parlamentaraca je ozlijeđeno, a jedan je završio s potrganom rukom. 11 članova parlamenta je suspendirano zbog kršenja zakona.

Uzrok tučnjave je bila navodna korupcijska prijevara vrijedna 12 milijuna eura, a koja vodi do glasnogovornika Dimejia Bankholea. Parlamentarci su prije tučnjave bili na odmoru, a kratko prije nego li su nastavili, grupa koja se nazvala 'Napredni' dala je glasnogovorniku dva tjedna kako bi časno ponudio ostavku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevaren u Puli 80-godišnjak očekivao nasljedstvo od dalekog rođaka, pa ostao bez više desetaka tisuća eura Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

'Napredne' je vodio Dino Melaye, a nakon što je Predstavnički dom Kongresa počeo ponovno zasjedati, oni su suspendirani i naređeno im je da odmah napuste prostoriju. Oni su to odbili, piše RFI. Zakonodavci koji su bili na strani glasnogovornika odlučili su maknuti 'Napredne' s njihovih stolica i tad je izbila tučnjava. Mnogi su tijekom tučnjave ozlijeđeni, potrgana im je odjeća, a neki su pošpricani i suzavcem.

Naprednjaci su se obratili nigerijskoj agenciji koja se bavi ucjenama EFCC. Predsjednik EFCC-a. Farida Waziri, Predstavnički je dom opisao kao 'dom skandala'. Mnogi bivši glasnogovornici su već bili smijenjeni sa svojih dužnosti i to baš zbog umiješanosti u financijske prijevare.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene