Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele ih odsjeći od bankarskog sustava

Trump odlučio: "Uvest ćemo Iranu najstrože sankcije ikada uvedene nekoj zemlji"

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Donald Trump (Foto: AFP) Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp Donald Trump (Foto: AFP) Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp Donald Trump (Foto: AFP) Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Donald Trump (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Sjedinjene Države najavaile su petak nove mjere protiv iranske Središnje banke i suverenog fonda Teherana za "financiranje terorizma", koje je američki predsjednik Donald Trump predstavio kao "najstrože sankcije ikada uvedene nekoj zemlji".

Upravo smo odredili sankcije iranskoj Središnjoj banci, rekao je američki predsjednik iz Ovalnog ureda. To je njihov središnji bankarski sustav, a radi se o sankcijama najviše razine.

Pročitajte i ovo Donald Trump On poriče krivnju Počinje suđenje Donaldu Trumpu zbog novca koji je dao pornoglumici: Navodno joj za šutnju platio 130.000 dolara Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

Američki ministar financija Steven Mnuchin je objasnio da se cilja na "posljednji izvor prihoda iranske Središnje banke i Nacionalnog fonda za razvoj, njihov suvereni fond koji će biti odsječen od našeg bankarskog sustava".

"To znači da više neće biti novca za Čuvare revolucije, elitnu vojsku iranske vlasti, za financiranje terorizma", dodao je.

Te nove kaznene mjere uvode se nakon napada u subotu na naftna postrojenja Saudijske Arabije, za koje Washington tvrdi da su ih izveli Iranci, što Teheran niječe. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene