Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirao NATO saveznike

Trump je zbunjen: "Ne mogu ocijeniti je li Putin prijatelj ili neprijatelj"

Putin i Trump (Foto: AFP)
Putin i Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump u utorak je izjavio kako ne može ocijeniti je li mu Vladimir Putin prijatelj ili neprijatelj ali unatoč tome misli da bi sastanak s ruskim predsjednikom mogao biti najjednostavniji dio europske turneje koja uključuje sastanak u NATO-u i posjet Velikoj Britaniji.

Obraćajući se novinarima pred Bijelom kućom prije odlaska na jednotjedno službeno putovanje, Trump je ponovno kritizirao NATO-ove saveznike zbog toga što ne troše dovoljno sredstava na vlastitu obranu te je upozorio na političke napetosti u Velikoj Britaniji zbog vladinih planova o izlasku iz EU-a.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata"

"Dakle, imam NATO, imam Veliku Britaniju koja je u nekakvim previranjima i imam Putina. Iskreno, Putin mi se čini najlakšim među njima. Tko bi pomislio?, kazao je američki predsjednik.

"Vidjet ćemo kako će to ići", odgovorio je na pitanje o summitu s Putinom koji će se održati u ponedjeljak u Helsinkiju, a na pitanje o tomu je li Putin prijatelj ili neprijatelj, odgovorio je: "To vam sada stvarno ne mogu reći. Po mojem mišljenju on je - suparnik". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene