Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trudnicu izbacili iz aviona jer nije imala potvrdu o trudnoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanka Katharina Bishop doživjela je pravi šok u zrakoplovu prilikom povratka iz Italije kada ju je posada izbacila s leta jer nije imala potvrdu o trudnoći. Nakon cijelog dana u potrazi za ginekologom koji će je izdati, sljedećeg dana, posada potvrdu nije ni tražila.

Nekoliko minuta prije uzlijetanja, Katharna Bishop doživjela je pravu neugodost kada ju je stjuardesa zamolila da pokaže potvrdu o trudnoći. Budući da je Katharina nije imala ni prilikom leta u Italiju, nije je mogla pokazati ni pri povratku. Iz aviona na pistu posada aviona osim nje, izbacila je i njezinog supruga Charlesa te uplakanog šestogodišnjeg sina.

Pročitajte i ovo Brza brodica pomorske medicinske službe "impresivna brzina" Nova brodica pomorske medicinske službe u roku od sat vremena prevezla trudnicu s Raba u Rijeku Baby boom u Zagorju, ilustracija 18 beba u tjedan dana Baby boom u Zagorju: "Bila je plodna godina, malo smo se svi potrudili"

Stjuardesa koja je provjeravala putnike, rekla je Katharini da joj mora predočiti potvrdu liječnika o trudnoći koja nije starija od pet dana te potvrđuje njezinu sposobnost da se vozi zrakoplovom, odnosno ukoliko tu potvrdu nema, mora izaći iz zrakoplova.

Unatoč tome što je prošla nadzornu točku i osiguranje bez ikakvih problema, obitelj nije imala izbora nego izaći iz zrakoplova.

Katharina je s obitelji letjela u Rim iz Bristola istom zrakoplovnom komapnijom šest dana prije toga i tada je nisu tražili nikakvu potvrdu.

‘Letjeli smo u Rim na obiteljski odmor. Ja često letim, a zrakoplovom sam putovala i kada sam bila trudna sa svojim sinom. Bila sam zdrava i nije mi palo na pamet da bi mogao postojati problem. Rekla sam svojoj liječnici da avionom putujem u Italiju, a ona mi je samo poželjela ugodan let. Trebali smo uzletjeti kada me stjuardesa upitala imam li liječničku potvrdu koja nije starija više od pet dana, što bi značilo da sam trebala posjećvati ginekologa u Italiji, što ondje nije moguće budući da morate biti registrirani pacijent klinike da bi vas pregledali. Unatoč tome, otjerali su me iz aviona. Bilo je to veoma ponižavajuće. Svi su gledali u nas, a moj je sin histerično plakao’, ispričala je Katharina Daily Mailu.

Nakon što su petnaest minuta proveli na pisti s putnim torbama, rekli su im kako pregled mogu izvršiti kod liječnika zračne luke. No, ispostavilo se da taj liječnik nije kvalificiran izdati traženu potvrdu te kako će je morati potražiti kod nekog drugog liječnika u Rimu.

Pronašli su ga nakon dva sata, a kako ne govori talijanski trebali su prevoditelja što je otežalo komunikaciju i pregled. Osim toga, Katharina kaže kako nije u redu da je potvrdu koju je tražila zrakoplovna tvrtka, morala platiti sama.

Kada joj je dao potvrdu napisanu rukom, kazao je kako ona nije pravno valjana budući da Katharina nije registrirana kao pacijentica.

Neplaniranu noć u Rimu obitelj je platila oko 300 eura, a kada su se ukrcali na avion iste zrakoplovne tvrtke, Katharinu posada potvrdu nije niti tražila.

‘EasyJet se ispričava zbog neugodosti koje je prouzročio gospođi Bishop’, rekao je glasnogovornik te tvrtke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene