Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potres koji je u utorak navečer pogodio područje Žepča u susjednoj BiH, osjetio se i u Visokom, a prema pisanju bosansko-hercegovačkih potrala izazvao je smrt 32-godišnje trudnice iz tog grada.


'Pokušali smo je odmah reanimirati, ali, na žalost, nismo joj mogli pomoći. Nakon pola sata reanimacije mogli smo samo ustanoviti smrt. Dakle, samo sat i po nakon što je zabilježen potres, žena je dovezena mrtva, a pretpostavlja se da je uzrok smrti strah od potresa', kažu u Domu zdravlja u Visokom. Prema pričama mještana, nesretna je žena u trenutku potresa krenula po kćerku koja je bila u krevetiću, ali se od straha ukočila i pala.

Vezani članci Potres kod Križevaca (Screenshot: EMSC) Potres magnitude 3.2 prema Richteru zatresao Križevce, osjetio se i u Koprivnici Potres, ilustracija (Foto: Pixsell, Borna Filić) Potres u susjednoj BiH uznemirio građane: ''Bilo je strašno. Nikada nisam osjetio takvo podrhtavanje''

Obitelj je odbila obdukciju, pa će službeno uzrok smrti ostati nepoznat iako su liječnici suglasni u tome da se vjerojatno radi o strahu od potresa.