Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove žrtve u Kini

Troje mrtvih nakon primanja cjepiva protiv H1N1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske su vlasti objavile da su dvije osobe preminule nakon što su primile cjepivo protiv virusa H1N1.

Nakon što su prošlog tjedna svjetski mediji izvijestili o slučajevima raznih sindroma i pojave novih bolesti kod osoba koje su primile cjepivo protiv virusa tzv. svinjske gripe, China Daily izvještava o dva smrtna slučaja nakon cijepljenja protiv virusa, zbog čega se provodi istraga. Jedna osoba je preminula od srčanog udara, dok se uzrok smrti druge osobe još utvrđuje.

Pročitajte i ovo Dijana Mayer Stigla u Hrvatsku Epidemiolozi pozvali na cijepljenje protiv gripe, ali uz jednu bitnu preporuku: "Smatramo da je bolje pričekati..." Slika nije dostupna Više štete nego koristi 1976. jedna žrtva svinjske gripe, a 25 žrtava cjepiva

>> Je li peti pacijent zaista žrtva svinjske gripe? 

I njemački mediji prenose vijest o smrti 55-godišnjeg muškarca nakon što je primio cjepivo protiv nove gripe. Cjepivo je primio u četvrtak ujutro, a umro je iduće noći. Iz tamošnjeg nadležnog ministarstva poručuju kako još ne mogu potvrditi da se radi o reakciji na cjepivo. 'Tijekom tjedna trebali bi znati više o slučaju', izjavila je glasnogovornica Ministarstva zdravstva Heike Taubert.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene