Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineske su vlasti objavile da su dvije osobe preminule nakon što su primile cjepivo protiv virusa H1N1.


Nakon što su prošlog tjedna svjetski mediji izvijestili o slučajevima raznih sindroma i pojave novih bolesti kod osoba koje su primile cjepivo protiv virusa tzv. svinjske gripe, China Daily izvještava o dva smrtna slučaja nakon cijepljenja protiv virusa, zbog čega se provodi istraga. Jedna osoba je preminula od srčanog udara, dok se uzrok smrti druge osobe još utvrđuje.

Vezani članci Moderna Moderna pojasnila zašto je potrebna treća doza: Podaci su različiti od ranijih koji pokazuju da zaštita od Moderninog cjepiva traje duže nego od Pfizerovog Koronavirus, ilustracija Danas gotovo tisuću novozaraženih osoba, preminulo 9 oboljelih: Svaki četvrti zaraženi iz Zagreba

>> Je li peti pacijent zaista žrtva svinjske gripe? 

I njemački mediji prenose vijest o smrti 55-godišnjeg muškarca nakon što je primio cjepivo protiv nove gripe. Cjepivo je primio u četvrtak ujutro, a umro je iduće noći. Iz tamošnjeg nadležnog ministarstva poručuju kako još ne mogu potvrditi da se radi o reakciji na cjepivo. 'Tijekom tjedna trebali bi znati više o slučaju', izjavila je glasnogovornica Ministarstva zdravstva Heike Taubert.