Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Klinici Fran Mihaljević

Je li peti pacijent zaista žrtva svinjske gripe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je isprva iz Klinike Fran Mihaljević potvrđeno da je muškarac koji je preminuo peta žrtva svinjske gripe naknadno je javljeno kako još nisu gotovi nalazi.

Nakon što je jutros u Klinici Dr. Fran Mihaljević preminuo 53-godišnji muškarac iz Zagreba iz bolnice je potvrđeno kako se radi o petoj žrtvi svinjske gripe. Muškarac je, rekli su u bolnici, spadao u rizičnu skupinu zbog pretilosti. No kasnije poslijepodne stigla je u redakciju obavijest kako ipak nije potvrđeno da je preminuli muškarac žrtva svinjske gripe te da se još čekaju nalazi. Iako laboratorijski nalazi nisu pokazali da je uzrok smrti 53-godišnjaka virus svinjske gripe, liječnici sumnjaju da bi, sudeći prema težini bolesti, upravo virus H1N1 mogao biti uzrok smrti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih KBC Rijeka Za Dnevnik Nove TV Povećan broj intervencija hitne: Liječnik otkriva što činiti ako ste bolesni i kada im se javiti

Ministarstvo: Još nema laboratorijske potvrde

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH priopćilo je večeras kako za sada nema laboratorijske potvrde da je 53-godišnji muškarac iz Zagreba umro od pandemijske gripe.

U priopćenju Ministarstvo je zamolilo medije da 'ne objavljuju vijest o petom smrtnom slučaju povezanom s pandemijskom gripom. Naime, za sada nema laboratorijske potvrde da je 53-godišnji muškarac iz Zagreba doista i bio zaražen virusom A (H1N1)', ističe se u priopćenju. 'Točnu informaciju Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi će objaviti sutra', izvijestila je glasnogovornica Ministarstva, Zora Lažeta.

>> Bebu oboljelu od svinjske gripe posjećuju roditelji

>> Kontroverzna cjepiva: Tajni ugovori s farmaceutima

U Klinici Dr. Fran Mihaljević hospitalizirano je još sedam osoba. Na odjel Intezivne njege primljena je jučer i 34-godišnjakinja iz Bjelovara s teškom upalom pluća izazvanom virusom H1N1. Na respiratoru je trenutačno pet oboljelih. 6 dana stara beba i 10-godišnja djevojčica, najmlađe žrtve virusa svinjske gripe, dobro se oporavljaju i sve su bolje. Čekaonice u Klinici za infektivne bolesti danas bez gužve. (I.D. / D.B./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene