Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

UN je u petak zatražio "hitnu humanitarnu stanku" u Jemenu od najmanje "nekoliko sati" dnevno kako bi se omogućila dostava pomoći u zemlju zahvaćenu sukobima, prenosi AFP i ističe da se stanje u Jemenu ne prestaje pogoršavati.


"Stanje se pogoršava iz sata u sat", izjavio je koordinator za humanitarna pitanja UN-a u Jemenu Johannes Van Der Klaauw i pozvao na "hitnu humanitarnu stanku" u toj zemlji, kao predah za stanovništvo od sukoba zaraćenih strana.

Al Kaida nudi nagradu za čelnika Hutija u Jemenu, Iran šalje ratne brodove

Vezani članci Slika nije dostupna Oni su knjige zamijenili kalašnjikovima Slika nije dostupna Pleme zauzelo jedini plinski terminal Jemena

"Potrebno nam je najmanje nekoliko sati dnevno", objasnio je Van Der Klaauw. Istaknuo je da bi prestanak sukoba na nekoliko sati dnevno omogućio dostavu pomoći stanovništvu koje oskudijeva u svenu: od živežnih namirnica, pitke vode, lijekova do goriva i kola hitne pomoći.

Stanje u Adenu, gradu u rukama "milicija koje nitko ne kontrolira", je "posebice zabrinjavajuće, čak katastrofalno", upozorio je UN-ov koordinator. Prema podacima Svjetske zdravstvene organozacije (WHO), tijekom najnovije eskalacije sukoba u Jemenu je poginulo oko 650 ljudi, dok je više od 2000 ranjeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook