Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stravičan požar u diskoteci u ruskom gradu Permu na Uralu, u kojem je prema najnovijim podacima umrla 121 osoba, uzrokovan je nepropisnim zahvatima u prostoru i blokadom sigurnosnih izlaza, kazao je u srijedu guverner područja Perma.


Guverner Oleg Čirkunov izjavio je u razgovoru za dnevnik Izvestija da je po njegovom mišljenju  'Vatromet uzrok požara ali nije uzrok tragedije'. Po njemu, žrtve 'su se našle u klopci jer su zbog nepropisnog zahvata u prostoru, sigurnosni izlazi bili blokirani'.

Zid podignut bez dozvole početkom 2000. prilikom radova namijenjenih povećanju površine diskoteke sprječavao je pristup prozorima za evakuaciju, objasnio je on.Osim toga, prema nacrtu uređenja koji su odobrile vlasti, prostor nije smio primati više od 50 osoba, istaknuo je on, dok se ondje na večer požara okupilo 230 uzvanika.

Vezani članci Slika nije dostupna Identificiran Rus koji trećini svijeta zagušuje mailove Slika nije dostupna VIDEO: Svaki se dan prži na električnoj stolici

'Odgovorni dužnosnici prikrili su informacije', optužio je Čirkunov ističući da je već potpisao naredbu za njihovo kažnjavanje. (Hina)