Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitne službe na terenu

Stravična tragedija u Indiji: U sudaru više vlakova poginulo najmanje 50 osoba, ozlijeđeno ih je više od 300

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci osoba poginuli su u stravičnoj željezničkoj nesreći koja se dogodila u istočnoj indijskoj državi Odishi.

U sudaru vlakova u Indiji najmanje 50 osoba izgubilo je život, a više od 350 ljudi je ozlijeđeno. U stravičnoj željezničkoj nesreći sudjelovali su superbrzi ekspres Bengaluru-Howrah, Coromandel Express i teretni vlak na odvojenim kolosijecima.

Howrah Superfast Express je iskočio iz tračnica i udario u Coromandel Express, priopćili su dužnosnici Jugoistočnih željeznica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bizarna željeznička nesreća Vlak udario kravu, a onda je nastao kaos: Stradao muškarac koji je obavljao nuždu

Sudar se dogodio u Bahanagaru u okrugu Balasore u Odishi. Gotovo 50 vozila hitne pomoći poslano je na mjesto događaja u okrugu Balasore, rekao je glavni državni tajnik.

U prizorima s mjesta nesreće moglo se vidjeti kako se spasioci penju po olupini jednoga od vlakova u potrazi za preživjelima.

Više vagona jednog od vlakova iskočilo je iz tračnica, piše BBC.

 

Indijski premijer Narendra Modi objavio je na Twitteru da je potresen incidentom te da je u mislima s ožalošćenim obiteljima.

Pročitajte i ovo Spašavanje nakon lavine u Indiji - 2 Spašavanje u tijeku VIDEO Velika lavina zatrpala turiste: Poginulo sedmero ljudi, a neki od spašenih u kritičnom su stanju

"Operacije spašavanja u tijeku su na mjestu nesreće i pruža se sva moguća pomoć unesrećenima", napisao je na Twitteru.

 

"Potresen sam tragičnom viješću o nesreći u kojoj je sudjelovao Coromandel Express u Balasoreu, u Odishi. Svim sam srcem uz ožalošćene obitelji. Želim brz oporavak ozlijeđenima. Pozivam radnike i čelnike Kongresa da pruže svu potrebnu potporu u spašavanju", napisao je parlamentarni zastupnik Rahul Gandhi.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene