Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi detalji vezani uz planove britanskog premijera Tonyja Blaira da se povuče sa svoje funkcije, i to u obliku dokumenta na pet stranica u kojem stoje pomno razrađeni koraci kojima bi se kraj Blairovog mandata postupno okončao izašli su u javnost.


The Daily Mirror došao je u posjed dokumenta kojeg nazivaju “premijerov tajni plan za mirovinu”. Dokument sadrži detaljan plan obilaska zemlje sadašnjeg premijera koji u Downing ulici stanuje već deset godina, a da se radi o planu za postupni odlazak u mirovinu nagađa se s obzirom na činjenicu da je Blair već primio pismo u kojem mu njegovi članovi stranke predlagaju odlazak u mirovinu. 

Vezani članci Mislav Bago - 4 "Premijer se ponekad ponaša kao engleska kraljica, kao da ga se ne tiče. Želio bi se svidjeti svima, ali mogao bi izvisiti" Njemačka evakuira stanovnike iz Kabula Preokret ili opet lažno obećanje? Talibani dali jamstva da će Afganistanci moći napustiti zemlju i nakon 31. kolovoza

Privatno pismo je navodno zajedno 'složilo' 38 članova parlamenta laburističke stranke, pod budnim okom dva bivša Blairova čovjeka od povjerenja Siona Simona i Chrisa Bryanta. 

Prema svemu sudeći Tony Blair najvjerojatnije će mjesto vođe Laburističke stranke napustiti 31. svibnja sljedeće godine, a zatim i mjesto britanskog premijera 26. srpnja. 

Prema pisanju britanskog tabloida Sun, nakon vijesti da je otkriven premijerov “plan odlaska u mirovinu”, Blair će tako poslušati članove svoje stranke i dati ostavku i na mjesto vođe svoje stranke, kao i na mjesto premijera. Potonje će učiniti 26. srpnja kad će britanskoj kraljici osobno uručiti ostavku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju