Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjeglica iz Irana

Tko je otmičar iz Sydneya? Bio je dobro poznat australskoj policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Man Haron Monis zatražio je 1996. godine politički azil u Australiji, a posljednjih godina postao je dobro poznat tamošnjoj policiji.

Naoružani muškarac koji je držao taoce u kafiću u Sydneyu izbjeglica je iz Irana osuđen zbog seksualnog zločina. Poznato je da je slao pisma obiteljima australskih vojnika poginulih u borbama u inozemstvu, objavila je australska policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija od Australije Europska vojna sila nabavlja više od 100 oklopnih vozila Cleo Smith Potraga je trajala danima VIDEO Osuđen muškarac koji je u australskom kampu oteo četverogodišnju curicu

Man Haron Monis, izbjeglica iz Irana i samozvani šeik, bio je gotovo 17 sati zabarikadiran s taocima u kafiću, kada je policija odlučila upasti. Iako informacija još nije službeno potvrđena, on je jedan od dvoje poginulih tijekom policijske akcije.

Završena talačka kriza u Sydneyu - australski mediji javljaju o dvoje mrtvih! Među njima i otmičar?

Monis, samoproglašeni duhovni iscjelitelj koji se bavio i crnom magijom, 1996. godine zatražio je politički azil u Australiji. A proteklih godina bio je itekako poznat australskoj policiji. Sve optužbe je negirao tvrdeći da su politički motivirane, a, među ostalim, osumnjičen je da se sa sadašnjom suprugom udružio radi ubojstva bivše supruge.

Monis je naime optužen da je prošle godine sudjelovao u ubojstvu Noleen Hayson Pal (30), bivše supruge i majke dvoje djece. Ona je više puta izbodena, a onda zapaljena. Za ubojstvo je optužena i njegova trenutna supruga Amirah Droudis, piše Telegraph.

Tužitelji su tvrdili kako je svoj alibi u vrijeme ubojstva vješto odglumio. Sa svojom bivšom suprugom vodio je žestoku bitku za skrbništvo.

U travnju je optužen za seksualno zlostavljanje tada 27-godišnje žene 2002. godine. Upoznala ga je kada je njegovo ime vidjela u oglasu u kojem je nudio duhovno savjetovanje tvrdeći da je stručnjak za strologiju, numerologiju i crnu magiju. . Njegovo sljedeće pojavljivanje na sudu bilo je zakazano za veljaču 2015. godine. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene