Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor zapadnih snaga

Tko će biti na čelu vojne operacije protiv Gadafijevih snaga?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapadne vlade polako se približavaju dogovoru oko toga tko bi trebao biti na čelu vojne operacije protiv snaga Moamera Gadafija u Libiji, a Francuska izjavljuje da će NATO imati samo 'tehničku ulogu'.

Veleposlanici NATO-a sastaju se danas poslijepodne kako bi odlučili o razmjerima uključivanja NATO-a u misiju osiguravanja zone zabrane leta nad Libijom i zaštite civila.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate

>> 'Sarkozy vodi misiju u katastrofu, Washington zanima samo kaos'

>> Stotine tisuća Libijaca pobjeglo iz zaraćene zemlje

>> Mesić: Trebalo bi okončati operaciju u Libiji i donijeti novu rezoluciju

SAD, Britanija i Francuska dogovorili su se u utorak da bi NATO trebao imati ključnu operativnu ulogu, ali je potreban pristanak svih 28 članica Saveza, a one su podijeljene oko toga treba li NATO također imati i političku kontrolu.

Turska smatra da su zračni udari već izašli izvan okvira prošlotjedne rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a. Nije poznato hoće li Ankara prihvatiti kompromis na sastanku veleposlanika.

U Bruxellesu su se NATO diplomati složili u utorak oko provedbe embarga na oružje za Libiju, ali je opet vođena burna raspravu oko toga da li Savez treba voditi vojnu akciju protiv Libije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene