Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva tjedna nakon što je djelatnica bolnice u Izoli u hrani koju je konzumirala u bolničkom restoranu otkrila komadić žilavog mesa utvrđeno je da se nije radilo o tkivu humanog podrijetla, kako se ranije mislilo, nego o običnom pužu.


"Analiza provedena u Ljubljani, na sveučilišnom biokemijskom institutu, utvrdila je da je u hrani bio komadić puža, a ne ljudskoga tkiva", izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik sanitarnog povjerenstva Zlatan Ravbar.

Vezani članci Mandarine, ilustracija Iz Slovenije prijavili hrvatske mandarine zbog prevelike razine pesticida Začini, ilustracija Sve na jednom mjestu: Pogledajte koji su sve proizvodi u zadnje vrijeme povučeni s polica trgovina

Komisija smatra da je puž u hranu vjerojatno došao preko slabo oprane salate i da se nije radilo o subverziji.

Incident se dogodio 17. siječnja u 9.40 sati ujutro kada je zaposlenica bolnice, u hrani koju je konzumirala u restoranu, otkrila neobičan i termički neobrađen komadić mesa koji joj je zastao u grlu, te ga dala na ispitivanje u citopatološki laboratorij.

Tamo su najprije ocijenili da se radi o komadiću ljudskog tkiva, vjerojatno dijelu sluznice iz usne šupljine. Takav je nalaz onda izazvao konsternaciju, a bolnička uprava pooštrila je sanitarne i higijenske mjere, jer se smatralo da je tkivo u hranu došlo preko radne odjeće zaposlenih koji rade na odjelima ili da se radilo o subverziji kako bi se naškodilo ugledu medicinske ustanove.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju