Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tkivo u bolničkom restoranu nije bilo ljudsko meso nego puž

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva tjedna nakon što je djelatnica bolnice u Izoli u hrani koju je konzumirala u bolničkom restoranu otkrila komadić žilavog mesa utvrđeno je da se nije radilo o tkivu humanog podrijetla, kako se ranije mislilo, nego o običnom pužu.

"Analiza provedena u Ljubljani, na sveučilišnom biokemijskom institutu, utvrdila je da je u hrani bio komadić puža, a ne ljudskoga tkiva", izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik sanitarnog povjerenstva Zlatan Ravbar.

Pročitajte i ovo Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni

Komisija smatra da je puž u hranu vjerojatno došao preko slabo oprane salate i da se nije radilo o subverziji.

Incident se dogodio 17. siječnja u 9.40 sati ujutro kada je zaposlenica bolnice, u hrani koju je konzumirala u restoranu, otkrila neobičan i termički neobrađen komadić mesa koji joj je zastao u grlu, te ga dala na ispitivanje u citopatološki laboratorij.

Tamo su najprije ocijenili da se radi o komadiću ljudskog tkiva, vjerojatno dijelu sluznice iz usne šupljine. Takav je nalaz onda izazvao konsternaciju, a bolnička uprava pooštrila je sanitarne i higijenske mjere, jer se smatralo da je tkivo u hranu došlo preko radne odjeće zaposlenih koji rade na odjelima ili da se radilo o subverziji kako bi se naškodilo ugledu medicinske ustanove.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene