Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 tisuća ljudi

Tisuće prosvjednika u Ateni traže dostojanstvo za Grčku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje se 15.000 ljudi okupilo u srijedu navečer u Ateni tražeći "mrvu dostojanstva" za Grčku koja u isto vrijeme u Bruxellesu počinje teške pregovore s eurozonom želeći odustati od mjera štednje, izvijestio je AFP.

Na početku prosvjeda okupilo se oko 5.000 ljudi, bile su prve procjene policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

Geslo "Mrva dostojanstva" koji danima kruži društvenim mrežama preko kojih su prosvjedi organizirani, moglo se vidjeti na Trgu parlamenta u raznim inačicama ispisanim na transparentima: "Stop štednji", "Ni koraka natrag", "Pružite priliku Grčkoj", "Poštovanje" i slično.

"Ovdje smo da pružimo potporu vladi u pregovorima. Nisam glasovao za Sirizu. Došlo je vrijeme da se uspostavi pravda", rekao je prosvjednik Tanasis Gumasis, umirovljeni vojni časnik.

'Rusija spremna razmotriti financijsku pomoć Grčkoj'

Slični skupovi su istodobno održani i u drugim dijelovima Grčke te u nekoliko gradova u inozemstvu.

Ovo je u zadnjih tjedan dana drugi skup potpore vladi organiziran putem Facebooka.

Više od 70 posto Grka, po dvjema anketama objavljenim u utorak, ocjenjuje pozitivnima prve poteze nove grčke vlade koja želi "okrenuti leđa štednji", nastojeći postići "dogovor" s eurozonom. Taj će dogovor biti teško postići zbog snažnog antagonizma između Atene i njezinih vjerovnika koji su u srijedu navečer počeli pregovarati u Bruxellesu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene