Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi na Tahriru

Velika napetost u Egiptu: Kairo pun prosvjednika, žele srušiti vlast!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na središnjem trgu Tahrir u glavnom gradu Egipta Kairu danas se, prema procjenama, okupilo oko 200.000 demonstranata koji traže smjenu islamističkog predsjednika Muhamada Mursija.

Tisuće prosvjednika protiv egipatskog islamističkog predsjednika Muhameda Mursija zahtijevalo je u nedjelju u Kairu njegovu ostavku. Prema procjenama, na središnjem trgu Tahrir u Kairu okupilo se oko 200.000 demonstranata.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Trg Tahrir bio je poprište pobune koja je svrgnula režim Hosnija Mubaraka u veljači 2011., a danas je ondje gomila pristizala mašući zastavama. 'Narod želi pad režima', uzvikivali su prosvjednici, neki s crvenim kartonima namijenjenima predsjedniku, optuženom da vlada jedino u korist Muslimanske braće, pokreta iz kojeg je proizašao.

>> Obitelji žrtava ljutite zbog ponovne odgode suđenja Mubaraku

Predviđajući velike nemire, vojska i policija rasporedila se u zemlji radi pojačane zaštite vitalnih točaka, posebice Sueskog kanala. Iako je u sukobima između protivnika i pristaša Mursija već poginulo osam osoba ovog tjedna, među kojima jedan Amerikanac, vojnici jamče stabilnost u zemlji ako kriza uzme maha.

Većina prosvjeda očekuje se krajem popodneva, s nekoliko marševa protiv Mursija koji bi se kretali prema predsjedničkoj palači u Heliopolisu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene