Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Draži joj alkohol od hrane

Sa 17 pije bocu votke i osam limenki piva dnevno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
17-godišnja djevojka koja pije litru votke i osam limenki piva svaki dan, priznaje da većinu svojih tjednih primanja troši na alkohol.

Jamie-Lee Day tvrdi kako će radije kupiti votku nego hranu, a apsint navodno pije kao vodu. Njezin šokantan slučaj dolazi uoči objavljivanja nove studije koja pokazuje kako se potrošnja alkohola kod žena udvostručila u posljednje dvije godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..." Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

Jamie-Lee, inače iz južnog Walesa, sudjelovala je u nizu nasilnih tuča i obračuna pod utjecajem alkohola, a odustala je i od školovanja. 'Osjećam krivnju, ali trebam piće jer se drugačije ne mogu nositi sa životnim problemima. Ponekad sam zbog alkohola nasilna, a ponekad samo plačem', dodaje.

Alkohol je prvi put okusila s 12 godina. 'Majka mi je uvijek zabranjivala alkohol, no jednu je večer moja prijateljica ukrala bocu ruma od svojih roditelja pa smo se napile u parku. Željele smo vidjeti kako je to biti pijan', prisjeća se Jamie-Lee. S 15 je već konzumirala žestoka pića jer se od njih brže napila. Jednom je tako pijana sudjelovala u tuči i završila u bolnici s posjekotinama na licu. 'Roditelji i prijatelji su bili vrlo zabrinuti. Kada sam se probudila rekla sam nikad više. No ubrzo nakon što sam puštena iz bolnice, vratila sam se boci', priznaje Jamie-Lee.

Stručnjaci smatraju da je povećanje konzumacije alkohola kod žena došlo s njihovom neovisnošću, većom slobodom te tendencijom da žive same. Studija tvrdi kako žene piju više vina od muškaraca jer je vino jeftinije, a postotak alkohola u njemu je sve veći. Žene radije piju kod kuće, a s obzirom da se takav trend povećava, očekuje se i povećani broj ženskih konzumenata. Dodaje se kako mnoge žene neumjereno koriste alkohol te ne smatraju to problematičnim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene