Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljene nove optužnice

Timošenko će biti optužena i za nezakonitu kupnju automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinsko državno odvjetništvo najavilo je u četvrtak da će podići nove optužnice protiv bivše premijerke Julije Timošenko zbog navodno nezakonite kupnje automobila uoči predsjedničkih izbora 2010. godine.

Julija Timošenko, koju je na predsjedničkim izborima prošle godine nakon oštre kampanje pobijedio predsjednik Viktor Janukovič, već je optužena za zloporabu ovlasti dok je bila premijerka od 2007. do 2010. godine.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Ured državnog odvjetnika priopćio je da je Timošenko prekoračila ovlasti ugovarajući isporuku 1000 opela combo, koji su trebali služiti za pružanje medicinske pomoći i usluga, ali nisu bili opremljeni ni za kakve medicinske zadaće.

Član Janukovičeva tima rekao je da su uvezena vozila kupljena državnim novcem služila u kampanji Julije Timošenko. Kupnjom tih vozila država je oštećena za 8,4 milijuna dolara, kaže se u priopćenju.

>> Optužnica protiv Timošenko zbog malverzacija

Timošenko je rekla da su te optužbe rezultat Janukovičeve osvete njoj i njezinim bliskim suradnicima. 'To je u potpunosti kriminalno djelo protiv mene. Ono nema nema temelja... Dokazat ćemo svijetu i cijelom ukrajinskom društvu da je sve to jednostavno politička represija', rekla je u Timošenko u vezi s posljednjim optužbama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene