Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretukli ih pa ubili

Imaju i fotografije: U podrumu dječje bolnice u Buči pronađena tijela muškaraca svezanih ruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijela petorice muškaraca vezanih ruku pronađena su u podrumu dječje bolnice u Buči, blizu Kijeva, koju su Ukrajinci oslobodili od Rusa i gdje su počinjeni pokolji, priopćio je u ponedjeljak ured ukrajinske državne tužiteljice.

"Nenaoružane civile" čija su trupla pronašle ukrajinske redarstvene snage, pretukli su, a onda ubili pripadnici "oružanih snaga Ruske Federacije, objavio je isti izvor na Telegramu.

Uz priopćenje su objavljene i fotografije tijela. Vodi se istraga o okolnostima njihove smrti, dodao je ured tužiteljice Irine Venediktove.

Zapadne zemlje su u ponedjeljak pozvale na istragu o "ratnim zločinima" koji se pripisuju ruskim vojnicima u okolici Kijeva i koje Moskva odlučno niječe, a Ukrajina naziva "genocidom".

Desetci trupala u civilnoj odjeći pronađeni su proteklog vikenda u Buči, sjeverozapadno od ukrajinskog glavnog grada, na ulicama i u zajedničkim grobnicama, nakon povlačenja ruskih vojnika. Otkrivene su još stotine mrtvih u masovnim grobnicama u području oko Kijeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VAŽNA PORUKA Blinken: ''Napad na Hrvatsku je napad na Ameriku. SAD će uvijek Hrvatskoj čuvati leđa''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dovoze ljude i gorivo Ukrajinci kažu da Rusi pripremaju sveobuhvatan napad na istoku: "Ne čekajte da vam bombardiraju kuću"

Ruska vojska zadnjih dana popušta obruč oko Kijeva i na sjeveru kako bi svoju vojnu ofenzivu usredotočila na istok zemlje.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene