Na autocesti prema Ljubljani tijekom poslijepodneva dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo 55 automobila.


Kako javljaju slovenski mediji, više osoba je ozlijeđeno. Zbog prometne nesreće za sav je promet zatvorena autocesta kod izlaza Senožeče i Nanos - u oba smjera.

Vezani članci Marjan Šarec (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Slovenski premijer: "Odluka da je Hrvatska spremna za Schengen je politička" Ilustracija (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Mladi motociklist iz Labina poginuo na staroj cesti za Rijeku

'Do nesreće je došlo oko 14 sati, a u njoj je sudjelovalo 55 osobni vozila i sedam teretnih vozila i jedan autobus. Više osoba je ozlijeđeno. Policija se nalazi na terenu te obavlja očevid', rekli su iz PU Koper za 24.ur.

Policija je potvrdila da su u nesreći smrtno stradale najmanje četiri osobe, dok je oko 30 osoba ozlijeđeno. A o težini nesreće svjedoči i činjenica da do 19 sati policijski djelatnici još uvijek nisu došli do izvora, centra nesreće.

Osim policije na mjesto nesreće izašli su i vatrogasci koji pak javljaju da se radi o broju vozila koji su sudjelovali u nesreći većem od 70.

Prema neslužbenim informacijama najmanje pet osoba je smrtno stradalo, a nesreću je uzrokovala gusta magla.

Iz Kliničkog bolničkog centra Ljubljana javljaju kako je do sada u bolnicu stiglo 22 osobe koje su sudjelovale u nesreći, od kojih je devetero hospitalizirano. Dvije su osobe teže ozlijeđene, a još dvije osobe morale su na hitnu medicinsku operaciju. Ozlijede nisu poznate, no kako napominju iz bonice, svi ozlijđeni su izvan životne opasnosti. Od devetero ozlijeđenih koji su hospitalizirani troje je stranih državljana, dva Rumunja i jedan Albanac. S obzirom na veličinu nesreće, očekuju pristizanje većeg broja ozlijeđenih.