Najmanje su tri osobe poginule, a više od stotinu ozlijeđeno je u nesreći vlaka koji je jutros kod Milana izletio iz tračnica.

Galerija


U nesreći prigradskog vlaka koji je u četvrtak oko 7 sati ujutro iskliznuo iz tračnica kod Milana, u mjestu Pioltello, poginule su najmanje tri osobe. Oko deset osoba teško je ozlijeđeno, a oko stotinu lakše, javljaju agencije.

Vezani članci Policija, ilustracija Strašna nesreća: Auto prikliještio dječja kolica, dijete teško ozlijeđeno Sudar Nestrpljivi vozač zapeo na tračnicama i nije stigao pobjeći nadolazećem vlaku

Vatrogasci i policajci pokušavaju izvući putnike koji su još zaglavljeni u olupini vlaka. Prema prvim informacijama, dva vagona su iskliznula, a onda je nastao krš i lom,

Željeznički je promet u prekidu na liniji Milano – Brescia. Prema prvim informacijama, uzrok nesreće mogla bi biti skretnica koja je zakazala, piše Corriere della Sera. Vlak je putovao iz Cremone do Garibaldija u Milanu. 

"Malo prije Pioltella vlak se počeo tresti. Znali smo da se nešto događa. Vlak je bio pun. Tresao se oko 3, 4 minute, a onda je uslijedio udarac. Jedan vagon je izletio", rekao je svjedok Gianmarco (25).