Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planirali oteti i direktora jedne banke

Teroristička ćelija u Španjolskoj planirala javnu dekapitaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamistička teroristička ćelija koja djeluje u Španjolskoj planirala je izvesti javnu dekapitaciju po uzoru na sličan događaj u Londonu 2013., izvijestili su u petak španjolski mediji pozivajući se na priopćenje tužitelja državnog suda.

Članovi ćelije planirali su pred kamerama odsjeći glavu žrtvi odjevenoj u narančasti kombinezon po uzoru na pripadnike Islamske države, prenosi novinska agencija EFE te dodaje da im je u planu bila i otmica direktora jedne banke uz zahtjev za otkupninom.

Pročitajte i ovo Šestero poginulo kada se kamion zaletio u policijsku barikadu U Španjolskoj Užas na autocesti: Kamion se zaletio u policijsku kontrolnu točku, poginulo šestero ljudi Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe"

Španjolski mediji javljaju da su pripadnici ćelije novačili za IS u Kataloniji.

Deset muškaraca i jedna žena uhićeni su u srijedu u nekoliko katalonskih gradova. Jedan od njih je paragvajski državljanin, a ostali su Španjolci i Marokanci. Vlasti su im zaplijenile granate, noževe, vatreno oružje i materijal za izradu bomba.

VIDEO koji se proširio društvenim mrežama i zapanjio mnoge pripadnike muškog roda

Dokazi za slučaj prikupljeni su zahvaljujući prislušnim uređajima kojima su praćeni njihovi telefonski razgovori.

Sedmero od jedanaestero uhićenih u petak je zadržano u pritvoru, troje ih je oslobođeno, a jedan sedamnaestogodišnjak među njima prebačen je u dom za mlade prijestupnike.

U napadu 2013. dvojica muškaraca su javno, nasred jedne londonske ulice ubili vojnika koji je bio izvan službe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene