Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Islamistička teroristička ćelija koja djeluje u Španjolskoj planirala je izvesti javnu dekapitaciju po uzoru na sličan događaj u Londonu 2013., izvijestili su u petak španjolski mediji pozivajući se na priopćenje tužitelja državnog suda.


Članovi ćelije planirali su pred kamerama odsjeći glavu žrtvi odjevenoj u narančasti kombinezon po uzoru na pripadnike Islamske države, prenosi novinska agencija EFE te dodaje da im je u planu bila i otmica direktora jedne banke uz zahtjev za otkupninom.

Vezani članci Koronavirus u Španjolskoj, ilustracija Građani bijesni zbog cijepljenja vojnog generala preko reda: "Moj partner ima Alzeheimerovu bolest te je slijep. Jeste li vi važniji?" Snijeg u Španjolskoj Španjolce zatrpao snijeg pa su na društvenim mrežama podijelili kako se snalaze u neviđenoj mećavi

Španjolski mediji javljaju da su pripadnici ćelije novačili za IS u Kataloniji.

Deset muškaraca i jedna žena uhićeni su u srijedu u nekoliko katalonskih gradova. Jedan od njih je paragvajski državljanin, a ostali su Španjolci i Marokanci. Vlasti su im zaplijenile granate, noževe, vatreno oružje i materijal za izradu bomba.

VIDEO koji se proširio društvenim mrežama i zapanjio mnoge pripadnike muškog roda

Dokazi za slučaj prikupljeni su zahvaljujući prislušnim uređajima kojima su praćeni njihovi telefonski razgovori.

Sedmero od jedanaestero uhićenih u petak je zadržano u pritvoru, troje ih je oslobođeno, a jedan sedamnaestogodišnjak među njima prebačen je u dom za mlade prijestupnike.

U napadu 2013. dvojica muškaraca su javno, nasred jedne londonske ulice ubili vojnika koji je bio izvan službe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook