Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tenkovi su ušli u predsjedničku palaču u središtu glavnoga grada Madagaskara, no predsjednik se ne nalazi ondje, javlja Reuters.


Predsjednik Marc Ravalomanana nalazi se u drugoj palači oko 10 kilometara od središta grada, navodi agencija. Kad su vojnici ušli u palaču, bilo je nešto pucnjave i odjeknule su dvije snažne eksplozije, a onda je pucnjava prestala.

Oporbeni čelnik Andry Rajoelina pozvao je u ponedjeljak da uhite Ravalomananu, koji odbija podnijeti ostavku zbog krize u zemlji u kojoj je život izgubilo najmanje 135 ljudi. 34-godišnji Rajoelina, bivši DJ koji je prošli mjesec opozvan s dužnosti gradonačelnika glavnoga grada Antananariva, tvrdi da je Ravalomanana autokrat koji zemlju vodi kao da je njegova privatna tvrtka. Ujedinjeni narodi poslali su Tiebilea Dramea, malijskog ministra vanjskih poslova, da posreduje.

Vezani članci Izrael postavio dodatne tenkove na granicu sa Sirijom (Foto: AFP) Izrael postavio dodatne tenkove uz granicu sa Sirijom Slika nije dostupna Kuga na Madagaskaru poprimila razmjere epidemije – Savjet Hrvatima: Dobro se informirajte ako putujete