Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema spasa

Telegraph: Njemačka pritišće Grčku da proglasi bankrot

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Njemačko ministarstvo financija aktivno tjera Grčku da proglasi bankrot i da pristane na reprogramiranje dugova banaka', piše ugledni britanski list The Telegraph.

Ministri financija zemalja eurozone sastaju se u ponedjeljak kako bi odobrili nove zajmove Europske unije i MMF-a, dizajnirane za spriječavanje nacionalnog bankrota dok grčka vlada dovede u red državne financije, piše list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi

>> Novi prosvjedi protiv štednje u Grčkoj

No, nekoliko naređenih mjera izazvale su bijes Grka, a potrebni rezovi toliko su veliki da ministar financija Wolfgang Schauble ne vjeruje da bi ih ikoja vlada mogla provesti. Njegov pesimizam pojačava činjenica da, prema izvještaju MMF-a, Grčka neće uspjeti ukupan dug dovesti do 120 posto BDP-a do 2020. godine, čak ni s primjenom mjera.

'On jednostavno smatra da Grci ne mogu učiniti ono što treba. Čak i ako nekim čudom učine ono što je obećano, bit će uvjereni da to neće izvući Grčku iz rupe', rekao jedan službenik iz eurozone. 'Umjesto toga postoji ideja da bi grčka vlada trebala službeno proglasiti bankrot i početi pregovore i još veće rezove. Za Schaublea je to pitanje vremena', dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene