Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lupao metalom po rogu

Muškarac oštetio najpoznatijeg brončanog bika i vikao: "J... se, Donald Trump"

Skulptura bika na Wall Streetu (Foto: AFP)
Skulptura bika na Wall Streetu (Foto: AFP) Foto: Afp
Muškarac iz Teksasa oštetio je brončanu skulpturu bika, simbol snage i optimizma njujorške financijske četvrti, oštetivši jedan od bikovih rogova pri čemu je psovao američkog predsjednika, prenijeli su mediji.

 "J... se, Donald Trump", vikao je Tevon Varlack iz Dallasa tijekom napada, ispričao je beskućnik koji je pratio vandalski čin.

Pročitajte i ovo Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..."

Drugi je očevidac ispričao da se napadač koristio metalnim predmetom bezdušno mlateći po bikovu rogu. Drugi su prolaznici nazvali broj 911 i ubrzo je došla policija i privela napadača.

"Čemu napadati bika", zapitao se beskućnik, a odgovor zasad ne znaju ni policajci.

Varlack je optužen, a turisti koji se rado fotografiraju sa skulpturom, simbolom snage i borbe na Wall Streetu, nemaju nimalo simpatija za takvo vandalsko ponašanje.

"To je sebično", rekao je 28-godišnji Ryan Taylor ocijenivši da "ima mnogo primjerenih načina da iznesete svoju poruku".

"Charging Bull" (skulptura bika koji se sprema u napad), jedna je od turistički najfotografiranijih umjetnina, a od 2017. pred njom izazovno stoji također bronačna skulptura "Neustrašive djevojčice", koja je postavljena kao simbol snage žena.

Poput drugih atrakcija u svijetu i uz bika je vezana legenda pa tako turistički vodiči sugeriraju posjetiteljima da protrljaju bikov nos, rogove i testise za sreću.

Kip bika treba svakog pojedinca nadahnuti da ne posustaje u teškim vremenima i da se nastavi optimistično boriti gledajući u svjetliju budućnost.

Autor skulpture, sicilijanski umjetnik Arturo Di Modica, dopremio je svoje djelo kamionom te ga iskrcao bez dopuštenja ispred njujorške burze, 1989. godine kao zahvalu Americi što ga je primila 1970., kada je doputovao bez prebijenog dolara u džepu i omogućila mu da izgradi karijeru uspješnog kipara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene