Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gruzija: Ruske snage napuštaju Gori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske snage u četvrtak će napustiti Gori, a gruzijska policija će rasporediti svoje ophodnje u tom gruzijskom gradu u blizini granice s pobunjenom republikom Južnom Osetijom, objavio je u srijedu navečer visoki gruzijski dužnosnik.

"Čini se da su Rusi donijeli političku odluku o povlačenju iz Gorija. Vojno zapovjedništvo mi je dalo jamstva da će u četvrtak napustiti Gori" i vratiti se u Rusiju, rekao je tajnik gruzijskog Vijeća za nacionalnu sigurnost Aleksandar Lomaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tbilisi zadovoljan "izvanrednim rezultatom" Sarkozyja u Moskvi Slika nije dostupna Nema naznaka da se ruske snage povlače iz Gruzije

Tu je informaciju potvrdio visoki ruski dužnosnik. "Sutra se gradska policija vraća na posao", rekao je general Vječeslav Borisov, a prenijela je agencija Intefax.

"Ruske snage će još dva dana ostati u Goriju kako bi gruzijskim redarstvenim snagama predale dužnost, nakon čega će otići", dodao je.

"Informacije da je grad uništen i opljačkan ne odgovaraju istini", kazao je general.

Prema izjavama stanovnika koji su u srijedu bježali iz Gorija, grad je nakon ulaska ruskih snaga i južnoosetijskih milicija bio poprište pljačke i nasilja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene