Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talijanski carinici zaplijenili 75.000 opasnih igračaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska carinska služba priopćila je da je preventivno zaplijenila gotovo 75.000 komada igračaka američke tvrtke Mattel proizvedenih u Kini, nakon objave vijesti da je proizvođač povukao oko 18 milijuna igračaka koje bi mogle biti opasne.

Carinici su oko 75.000 komada igračaka zaplijenili u glavnom skladištu Mattela u Italiji u pokrajini Novara, na sjeverozapadu zemlje, kao i u kontejnerima pristiglim iz Kine u luku u Genovi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozorenje na igračke opasne po zdravlje djece Slika nije dostupna Kineske igračke ponovno povučene s tržišta

Igračke su spremljene u skladište, kamo carinici žele dopremiti i ostale igračke koje će se idućih dana eventualno zaplijeniti u trgovinama ili kod veleprodavača, kako bi ispitali jesu li proizvedene u skladu s europskim normama.

Carinici su izjavili da tvrtka Mattel surađuje s njihovim službama kako bi se lakše pronašle sumnjive igračke.

Carinici nisu naveli o kakvim je igračkama riječ ni zbog čega mogu biti štetne.

Glasoviti proizvođač lutaka Barbie, sa sjedištem u Kaliforniji,
objavio je u utorak da s tržišta povlači 18,2 milijuna komada igračaka s magnetima, koje su sve proizvedene u Kini, od čega je 9,5 milijuna povučeno s američkog tržišta, gdje je najmanje troje djece već teško ozlijeđeno u igri s takvim igračkama.

Među igračkama je 7,3 milijuna primjeraka poznate lutkice Polly Pocket.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene