Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stara želja Berlusconia

Talijanska vlada želi graditi najveći viseći most na svijetu do Sicilije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska vlada oživjela je u petak plan za izgradnju najvećeg visećeg mosta na svijetu koji će povezivati Siciliju s kopnom.

Vlada je podržala program za javne radove, u kojemu se, među ostalim, predviđa izgradnja novih željezničkih veza, autocesta i tunela, u vrijednosti od 17,8 milijardi eura. Za projekt mosta predviđeno je oko 1,3 milijarde eura, a ukupna vrijednost tog projekta procijenjena je na 6,1 milijardi eura.

Pročitajte i ovo Marin Miletić i Marija Selak Raspudić nepoznati detalji Zašto nikada nije imala šanse protiv Miletića? Procurio dosad nepoznati razlog raskola u Mostu Božo Petrov Ograničavanje prava Petrov najavio referendum o manjincima, napao Tomaševića, a DP-u poručio: "Ako nakon ovoga nastave s pregovorima…"

Talijanski premijer Silvio Berlusconi već se dugo zauzima za izgradnju visećeg mosta. Kritičari projekta smatraju da bi taj novac bilo bolje potrošiti na popravak lokalnih cesta i infrastrukture. Zagovornici izgradnje mosta pak smatraju da će taj projekt otvoriti nova radna mjesta i pomoći talijanskom gospodarstvu pogođenom recesijom da ojača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene