Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska vlada oživjela je u petak plan za izgradnju najvećeg visećeg mosta na svijetu koji će povezivati Siciliju s kopnom.


Vlada je podržala program za javne radove, u kojemu se, među ostalim, predviđa izgradnja novih željezničkih veza, autocesta i tunela, u vrijednosti od 17,8 milijardi eura. Za projekt mosta predviđeno je oko 1,3 milijarde eura, a ukupna vrijednost tog projekta procijenjena je na 6,1 milijardi eura.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi već se dugo zauzima za izgradnju visećeg mosta. Kritičari projekta smatraju da bi taj novac bilo bolje potrošiti na popravak lokalnih cesta i infrastrukture. Zagovornici izgradnje mosta pak smatraju da će taj projekt otvoriti nova radna mjesta i pomoći talijanskom gospodarstvu pogođenom recesijom da ojača.

Vezani članci Lea Miloš, volonterka Mosta Volonterka Mosta vratila se na štand i ispričala kako je doživjela jučerašnji napad: "Bili smo malo u šoku..." Uništen Mostov štand u Dubravi Novi napad na Most: Nakon incidenta u centru Zagreba sada im je u Dubravi uništen štand - ''Očito postajemo snažna politička opcija''