Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samoubilački napadi

Talibani preuzeli odgovornost za Kandahar: 35 mrtvih, 57 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibani su preuzeli odgovornost za niz samoubilačkih napada koji su se u subotu dogodili u Kandaharu, jednome od njihovih uporišta na jugu Afganistana, pri čemu je, prema zadnjim podacima, poginulo 35 osoba, a 57 ih je ranjeno.

Jusuf Ahmadi, talibanski glasnogovornik službeno je izvijestio kako talibani preuzimaju odgovornost za niz napada koji su počeli u subotu oko 20.00 po mjesnom vremenu. Prva eksplozija odjeknula je u blizini središnjeg kandaharskog zatvora, a od subote navečer bilo ih je sedam u različitim dijelovima grada, mnoge u blizini vladinih zgrada. 'U eksplozijama je, prema zadnjim informacijama, smrtno stradalo 35 osoba, među kojima je 13 policajaca i 22 civila', a 57 osoba je ranjeno, kazao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Zemarai Bashery.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor"

Raniji su podaci govorili o 31 ubijenoj i 53 ranjene osobe. Glasnogovornik je istaknuo kako vjeruje da su napadi odgovor na nedavnu najavu zapovjednika međunarodnih vojnih snaga u Afganistanu, generala Stanleya McChrystala, o vojnoj ofenzivi na Kandahar tijekom ljeta. Kandaharski guverner Turyakai Wesa izvijestio je da je zbog napada od afganistanskih vlasti zatražio vojno pojačanje i koordinirano djelovanje s NATO-ovim snagama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene