Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talibani od mobilnih operatera traže gašenje signala noću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibanski militanti upozorili su ponedjeljak afganistanske operatere mobilnih mreža da na deset sati tijekom noći prekinu svoje signale te da ih ponovno aktiviraju u zoru, jer će u suprotnom postati potencijalne mete napada.

Glasnogovornik talibana Zabiula Mudžahid rekao je kako je odluku donijelo talibansko vodstvo. "Ako operateri mobilnih mreža ne prekinu svoje signale od 17 sati do 3 sata ujutro u svim područjima koji su pod našom kontrolom, uništit ćemo njihove odašiljače", rekao je za dpa Mudžahid.

Pročitajte i ovo Kabul Podaci UN-a Više od 1000 afganistanskih civila ubijeno u eksplozijama i nasilju od 2021. Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista

Objasnio je kako američke i NATO-ove vojne snage uz pomoć signala mobilnih telefona lociraju talibane i zatim napadaju njihova skloništa.

"Operaterima mobilnih mreža dali smo trodnevni ultimatum kojim od njih zahtijevamo da poslušaju našu odredbu", upozorio je Mudžahid, dodavši kako će operateri koji ne provedu njihovu odluku, biti kažnjeni na način da će talibanski militanti napadati njihove urede, djelatnike i telekomunikacijske tornjeve.

U Afganistanu postoje najmanje četiri operatera mobilnih mreža koje pokrivaju gotovo sve dijelove zemlje. Riječ je o najprofitabilnijoj stranoj investiciji otkad su talibani svrgnuti s vlasti 2001.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene