Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talibanski militanti upozorili su ponedjeljak afganistanske operatere mobilnih mreža da na deset sati tijekom noći prekinu svoje signale te da ih ponovno aktiviraju u zoru, jer će u suprotnom postati potencijalne mete napada.


Glasnogovornik talibana Zabiula Mudžahid rekao je kako je odluku donijelo talibansko vodstvo. "Ako operateri mobilnih mreža ne prekinu svoje signale od 17 sati do 3 sata ujutro u svim područjima koji su pod našom kontrolom, uništit ćemo njihove odašiljače", rekao je za dpa Mudžahid.

Vezani članci Mimohod talibana u Kandaharu Horor: Talibani ubili uzvanike na svadbi jer su puštali glazbu Zoran Marinović u Afganistanu - 3 Prvi hrvatski reporter u Afganistanu nakon što su ga preuzeli talibani: "Danas vlada strah za osnovnim pravima i za golu egzistenciju, ali vlada i - mir. Čekao se desetljećima"

Objasnio je kako američke i NATO-ove vojne snage uz pomoć signala mobilnih telefona lociraju talibane i zatim napadaju njihova skloništa.

"Operaterima mobilnih mreža dali smo trodnevni ultimatum kojim od njih zahtijevamo da poslušaju našu odredbu", upozorio je Mudžahid, dodavši kako će operateri koji ne provedu njihovu odluku, biti kažnjeni na način da će talibanski militanti napadati njihove urede, djelatnike i telekomunikacijske tornjeve.

U Afganistanu postoje najmanje četiri operatera mobilnih mreža koje pokrivaju gotovo sve dijelove zemlje. Riječ je o najprofitabilnijoj stranoj investiciji otkad su talibani svrgnuti s vlasti 2001.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju